Trouwen, en dan kinderen?

 

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend dat na de bruiloft binnen een aantal jaar de kinderen komen. Veel pasgetrouwde stellen zullen ook niet aan de vraag ontkomen ‘wanneer het er van gaat komen.’ Maar zo logisch is dat niet meer: Het CBS maakte half juli bekend dat het geboortecijfer weer is gedaald. Oorzaken zijn de economische crisis en het feit dat vrouwen op latere leeftijd aan kinderen beginnen.

kinderenEen andere reden is misschien wel dat het voor vrouwen zelfs nadelig is om kinderen te krijgen. De inkomenskloof van 20% die vrouwen minder verdienen dan mannen, ontstaat pas op het moment dat er kinderen komen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat kinderloze vrouwen 2% meer verdienen dan mannen. Het pensioenopbouw van vrouwen in Nederland blijkt ook 40% lager te zijn dan dat van mannen. Vrouwen zonder kinderen bouwen gemiddeld juist weer 6% meer pensioen op.

De kinderwens weegt waarschijnlijk niet op tegen deze nadelen, maar het uitstellen van de kinderwens lijkt voor jonge stellen alleen maar logisch.

Tags:

 
 
 

Reacties zijn gesloten..