Heren bruidsmode

In bruidsmodeland lijkt het alleen te draaien om trouwjurken, maar ook voor mannen is er ook volop keuze. Zelfs als hij niet het type is om strak in pak te gaan, zijn de mogelijkheden oneindig. Wat zijn de opties voor de aanstaande bruidegom?

Heren bruidsmodeSmoking
Een smoking is een twee-delig kostuum, bestaande uit een jasje en een broek. Traditioneel is een smoking zwart en wordt gedragen met een zwarte das en een wit overhemd. Onder het pak passen het beste zwarte sokken en gladde, zwarte (lak)schoenen.

Jacquet
De jacquet is iets chiquer dan een smoking. Het jasje is langer en de voorpanden hebben een ronde vorm. Dit jasje wordt traditioneel gedragen met een gestreepte broek. Wanneer de bruidegom een jacquet draagt, horen de belangrijkste gasten, zoals de getuigen en de ceremoniemeester, dit ook te dragen.

Traditioneel is een jacquet alleen voor overdag en wordt een smoking alleen tijdens het diner en op het feest gedragen, maar het is jullie dag dus bepaal zelf of je van kleding wilt wisselen of de smoking of jacquet geschikt vindt voor de hele dag.

Rokkostuum
Het rokkostuum is het meest formele pak. Het jasje van een rokkostuum is aan de voorkant kort met scherpe punten en aan de achterkant lang.

‘Gewone’ trouwpakken
Minder formeel, maar wel netjes zijn de ‘gewone’ trouwpakken. Deze zijn in allerlei kleuren en modellen verkrijgbaar. De bruidegom kan het daar zo formeel mee maken als hij zelf wil en de kleuren van de details, zoals de strik of stropdas, laten passen bij de kleuren van de bloemen en versieringen op het trouwfeest.

De stoere bruidegom
Vrouwen houden van mannen in pak. Maar een bruidegom die zich ongemakkelijk voelt in zijn kleding, is niet de bedoeling. Het is immers ook zijn dag! Een nette pantalon kan bijvoorbeeld ingeruild worden voor een witte of zwarte jeans met een net jasje daarboven of de nette schoenen onder een trouwpak kunnen worden vervangen voor een paar stoere sneakers. In plaats van een jasje kan een overhemd met een giletje ook stijlvol zijn.

Voor de bruidegom zijn er dus voldoende opties om een outfit te kiezen die past bij hem én bij een bruiloft.

 
 

Reacties zijn gesloten..