De perfecte bruiloft

Na lang wachten, of juist totaal onverwachts, wordt je ten huwelijk gevraagd. Jullie gaan trouwen! Dat is niet alleen een tijd om enorm van te genieten, er zal ook veel geregeld en georganiseerd moeten worden. Waar de één al precies weet hoe de bruiloft moet verlopen, heeft een ander nog werkelijk geen idee. Er zijn geen regels waar je aan moet voldoen, het is jullie dag en jullie bepalen dus hoe deze dag eruit komt te zien.

Het begin
Na je verloving begin je met de eerste voorbereidingen. Stel het budget vast en kies een trouwdatum. Oriënteer je alvast op de locaties en vraag ook alvast de belangrijkste gasten zoals de getuigen, de ceremoniemeester en de bruidsmeisjes. Zo weet je zeker dat zij op de bruiloft aanwezig kunnen zijn en de rol ook op zich willen nemen.

trouweVoorbereidingen in volle gang
De keuze voor een bruidsjurk voor de aanstaande bruid, het trouwpak voor de bruidegom en natuurlijk de trouwringen moeten, om zeker te zijn dat het op tijd klaar is, ruim van te voren besteld worden. Andere zaken die geregeld moeten worden zijn de fotoreportage, vervoer, trouwkaarten, bruidsboeket, gastenlijsten en eventueel een bandje of dj dat de muziek verzorgt tijdens het feest. Als je op huwelijkse voorwaarden trouwt moeten deze door de notaris worden opgemaakt, voor de bruiloft plaatsvindt. 12 maanden tot 2 weken voor de bruiloft moet het aanstaande bruidspaar in ondertrouw gaan bij de burgerlijke stand van hun woonplaats.

Tradities
Hoewel het natuurlijk jullie dag is, vinden sommige bruidsparen het leuk om zich aan bepaalde tradities te houden. Denk aan de kousenband. Deze traditie komt oorspronkelijk uit Engeland en wordt aan het einde van de avond tussen de gasten gegooid door de bruidegom. Diegene die het kousenbandje vangt, zal als eerst volgende trouwen. Het bruidsboeket is misschien iets bekender: de bruid gooit deze tussen de vrijgezelle vrouwen, de vrouw die hem vangt zal als eerstvolgende gaan trouwen. Een traditie die ook nog terug komt, is het gooien van rijst. Dit is een vruchtbaarheidsritueel, de gasten wensen het bruidspaar hiermee veel kinderen toe.

Het moment suprême
De dag voor de bruiloft leg je alvast de trouwringen klaar en neem je het draaiboek nog eens door. De ochtend van de bruiloft begint voor de bruid met een bezoekje aan de schoonheidspecialist en de kapper en dan is het wachten tot je wordt opgehaald en vanaf dan is het alleen maar genieten! Gaat er iets mis? Schakel dan je ceremoniemeester in om het op te lossen.

 
 

Reacties zijn gesloten..