De bohemian bruiloft

 

california-bohemian-wedding-pink-blue-red-yellow-color-palette-580x386 Een van de trends in bruiloftland is de bohemian bruiloft. Deze stijl stamt oorspronkelijk uit de negentiende eeuw, maar is nu weer hip.

Wat is het?

Kernwoorden bij een bohemian bruiloft zijn kleurrijk, zwierig en lieflijk. Er hoort geen glamourjurk bij, of tradities zoals bij veel standaardbruiloften. Eenvoudigheid is het belangrijkste begrip. Denk aan bruiloften midden in de natuur, op het strand, in een schuur of in een andere landelijke omgeving.

De bruid

Een van de belangrijkste dingen is het uiterlijk van de bruid. Het kapsel en de jurk staan in het middelpunt van de belangstelling. Bij een bohemian bruiloft draagt de bruid haar haren lekker los, of in een losse vlecht. Ook kan ze losse bloemen, een bloemenkrans of linten in haar haar dragen. Ook de jurk moet los en eenvoudig zijn. Deze moet soepel vallen en niet te veel poespas hebben. Veel bohemian jurken zijn ook niet standaard wit. Een kanten jurk is een variant die we veel zien op bohemian bruiloften.

bruid

De styling

Zoals gezegd vindt een bohemian bruiloft meestal plaats in een landelijke of natuurlijke omgeving, zoals op het strand of in het bos. De styling van de locatie past hierbij. Het is bijvoorbeeld van belang om natuurlijke materialen te gebruiken zonder opsmuk. Kies een aantal mooie en lieflijke kleuren, zoals pasteelgeel, lichtgroen en zachtblauw. De kleuren hoeven niet perfect bij elkaar te passen. Zet verschillende kleuren kaarsen naast elkaar of mooie gekleurde veldbloemen in kleine glazen vaasjes. Of ga voor een lange, houten tafel om met je gasten aan te eten. Ook leuk is het om juist niet aan tafel te eten, maar op de grond te picknicken, op kussens en kleden.

 
 
 

Reacties zijn gesloten..