De aanloop naar een onvergetelijke dag

 

640_man-doet-aanzoek-1Dromen kunnen werkelijkheid worden. Dat geldt voor alle dromen, maar er zijn maar weinig gebeurtenissen die zo tot de verbeelding spreken als een bruiloft. Vooral vrouwen fantaseren al vanaf dat ze een klein meisje zijn over deze bijzondere dag. Natuurlijk over de aanstaande bruidegom, maar ook over de jurk, de bloemen en de taart. Alles moet perfect zijn. En weet je? Alles kán ook perfect zijn!

Jouw perfect wedding

wedding-vows

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Nu is het moment gekomen dat je je droom echt waar kunt maken. Je aanstaande is vast nog perfecter dan je ooit had kunnen bedenken, dus nu komt het erop aan om van de huwelijksdag ook een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Dit vraagt uiteraard om een goede organisatie. Gelukkig is dat niet iets om nu al van in de stress te schieten. Zolang jij en je partner er samen aan uit zijn wat jullie allebei willen en hoe jullie de perfecte bruiloft voor ogen hebben, kan er weinig mis gaan met de juiste voorbereiding.

Wij gaan trouwen!

Natuurlijk vertel je meteen aan iedereen die het maar wil horen dat jullie gaan trouwen. Ook is het verstandig om zo snel mogelijk de trouwdatum vast te leggen, zodat je deze meteen door kunt geven. Houd hierbij wel rekening met bijvoorbeeld de vakantieperiode – het zou jammer zijn als veel van jullie gasten niet kunnen komen, omdat ze weg zijn.

Zodra jullie weten wanneer de grote dag is, kun je op zoek naar een geschikte locatie. Vooral populaire data of locaties kunnen al wel een jaar van te voren volgeboekt zijn, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

437126_trouwlocatie kasteel

De droomjurk

Een half jaar voor de huwelijksdag is ideaal om op zoek te gaan naar de trouwjurk van je dromen. Eindelijk! Denk natuurlijk ook aan de bijbehorende schoenen en accessoires. Ook de bruidegom gaat op zoek naar het mooiste trouwpak. Overleg wat jullie stijl is, zodat jullie samen een fantastisch plaatje vormen.

Willen jullie op huwelijksreis? Bedenk dan waar naar toe en vooral: vergeet niet te boeken! Uiteraard regel je ook op je werk dat je niet alleen vrij bent op je trouwdag, maar ook de dagen er na (of langer als je weggaat).

Bruidsmodeinallematen

Maak een checklist

Naar mate de grote dag dichterbij komt, valt er heel wat te regelen. Zo ga je in ondertrouw, regel je een cateraar, het trouwvervoer en een fotograaf en kies je uiteraard samen de trouwringen. Ook het kiezen van de bruidstaart staat op de agenda, evenals het uitzoeken van de bloemen. Ben je bang dat je dingen gaat vergeten, maak dan een checklist waarop je kunt afstrepen wat er allemaal al gedaan is. Maar wat je vooral niet moet vergeten, is om te genieten van alle voorbereidingen!

wedding-planner-istock

Je trouwbudget

Eerst wat percentages:

kosten-bruiloft-400

Dan de kosten:

kosten bruiloft

En de financiering:

Uiteraard hoort er bij iedere bruiloft een budget. Hoeveel geld je wilt besteden aan jouw perfecte bruiloft is voor iedereen anders, maar wat je wel moet doen, is goed nadenken over hoe jullie deze grote dag willen financieren. Willen jullie spaargeld gebruiken of de bruiloft op een andere manier bekostigen?

Het afsluiten van een lening kan een goede manier zijn om extra geld vrij te maken voor jullie droomhuwelijk. Ga in dat geval op zoek naar een voordelige en betrouwbare kredietverstrekker en laat je goed informeren over de mogelijkheden. Bij een consumptief krediet kies je voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij deze leenvormen bepalen jullie zelf hoeveel je leent en kun je dit bedrag helemaal afstemmen op jullie behoeftes. Zo hoef je geen concessies te doen aan de dag van je leven!

Dag van je dromen

Zorg ervoor dat je de rest van je leven terug kunt kijken op deze fantastische dag. Ga goed voorbereid te werk en zorg dat je budget aansluit bij je wensen. Nog even en een lang gekoesterde droom wordt werkelijkheid!

 

Tags:

 
 
 

Reacties zijn gesloten..