Dames bruidsmode

Het plannen en organiseren van de bruiloft begint voor de meeste bruiden met de zoektocht naar dé perfecte jurk. Al snel zullen zij opmerken dat de keuze in bruidsjurken overweldigend is. Neem dus rustig de tijd: de meeste vrouwen kopen hun trouwjurk een jaar tot zes maanden van te voren al.

Dames bruidsmodeOriënteren
Veel vrouwen hebben al een bepaald beeld van hoe de trouwjurk eruit moet komen te zien, maar andere vrouwen hebben nog geen enkel idee. Het kan goed zijn om je voor het shoppen alvast te oriënteren. Dit kan via magazines met bruidsmode, maar ook via internet. Bepaal ook al direct je budget. Dat voorkomt dat je verliefd wordt op een veelte dure jurk. Om het zoeken makkelijker te maken, kun je alvast je stijl bepalen. Willen jullie een sprookjesbruiloft of wordt het een feest op het strand? En welke details vind je belangrijk: een sluier, tiara of sleep? Bruidsjurken die daar niet aan voldoen, vallen meteen af.

Soorten bruidsjurken
Een jurk moet passen bij je figuur. Je wilt er immers stralend uitzien en je sterke kanten mogen extra opvallen, terwijl je zwakke punten worden gecamoufleerd. Als je een slank boven lichaam hebt met brede heupen en bovenbenen, kies je het beste voor een strak lijfje met een wijder lopende onderkant. Denk aan een A-lijn en een strapless bovenkant. Het appelfiguur of een maatje meer wordt gekenmerkt door brede schouders, grotere borsten, volle buik en slanke benen. Een jurk die onder de borsten aansluit en vervolgens losser uitloopt, het zogenaamde Empire-model, is dan de beste keuze. Heb je een atletische bouw, smalle schouders, smalle heupen en dunne benen? Dan heb je het lat-figuur en is het belangrijk om volume en vorm te creëren. Jurken die mooi staan zijn het babydoll model, prinsessenmodel of een sterke A-lijn. Bij een atletisch figuur met brede schouders en een slanke taille is een haltertip of een asymmetrische bovenkant erg mooi, omdat dit de brede schouders smaller laat lijken. Tot slot kan het zandloper figuur de nadruk het beste leggen op de billen en de slanke taille met een zeemeerminmodel of een jurk met een lang korset.

Passen
Neem een vriendin mee naar de bruidsmodewinkel die weet wat je stijl is en eerlijk advies durft te geven. Het kan ook goed zijn om verschillende soorten jurken te passen, zodat je kan ontdekken wat je mooi vindt en wat bij je past.

 
 

Reacties zijn gesloten..